Ik ben Pieter. Natuurliefhebber, wandelaar, bosmens, wereldreiziger en creatieve geest.

 

Na een vijftienjarige carrière in communicatie en marketing was het tijd om een tweede verhaal te schrijven. Het begon bij de tweejarige Syntra-opleiding 'Tuinaanlegger-Groenbeheer', gevolgd door een opleiding 'Tuinontwerp'. Daarnaast schrijf ik me regelmatig in bij korte, gespecialiseerde opleidingen zoals fruitbomen snoeien, klimaatbestendig maken van tuinen, etc.

 

Mijn ouders hebben mij de liefde en zorg voor de natuur met de paplepel meegegeven. Vooral mijn vader was heel actief in velden en bossen. Als kleine gast vond ik het heerlijk om er te ravotten en de natuur in al haar facetten te ontdekken. Dat probeer ik nu ook zelf door te geven aan mijn eigen kinderen.

 

Ik vind het geweldig om mijn 7-jarige zoon verbaasd achter een citroenvlinder te zien lopen in onze tuin: "Kijk papa, een fluovlinder!" Al rennend achter de vlinder loopt hij langs enkele bessenstruiken om met een grote aanloop vanop onze bloemenweideheuvel op de trampoline te belanden. De bijen en andere insecten zoemen intussen rond het insectenhotel en vinden hun gading in de nectarrijke beplanting doorheen de rest van de tuin.