Stadstuintje Tienen

Ik kreeg carte blanche om dit troosteloze tuintje/koertje om te toveren tot een waardige buitenruimte. De wand in Thermowood verbergt nu de lelijke betonnen platen en geeft meteen een warmere sfeer aan het geheeld. Het gras werd vervangen door een mengeling van schaduw- en zonminnende planten en een prachtige papieresdoorn als blikvanger. De zitbanken met geïntegreerde plantenbakken werden op maat gemaakt in Douglas-hout en kunnen open om kussens in weg te bergen. Daarnaast werd er ook nog een op maat gemaakte opbergkast voor de vuilnisbakken toegevoegd.

 

Ontwerp & aanleg: Snoeihard

 

Groene omheining Incourt

Privacy was een grote zorg in deze grote tuin te Incourt. De eigenares houdt van een natuurlijke tuin, die zijn gang wat mag gaan. Ik stelde daarom een begroeide groene omheining voor, bestaande uit houten palen waartussen ijzeren betonnetten werden gehangen, een ideaal klimrek voor allerlei soorten klimplanten. Om de privacy vanaf dag 1 te garanderen, werden er ook natuurlijke heidematten bevestigd aan de ijzers. De klimplanten zijn een mengeling van groenblijvende en bladverliezende maar bloeiende exemplaren.

 

Ontwerp & aanleg: Snoeihard

 

Landschapstuin Herent

De eigenaar van deze zeer lange en relatief smalle tuin te Herent wou graag een natuurlijke tuin, met veel aandacht voor zowel ecologie en klimaat, maar ook plekjes om te ontspannen in alle rust en te genieten van de natuur.

Een natuurlijk pad van flagstones leidt je naar de reeds aanwezige lounge en het nieuw aangelegde zonneterras. Met de robinia palen werd extra privacy toegevoegd aan de plek waar de toekomstige sauna komt te staan. De WADI kreeg vochtminnende beplanting en vult zich tijdens hevige onweders en langdurige regen. Zo functioneert ze als buffer zodat het water langzaam kan wegsijpelen. De glooiende plantvakken geven een rustgevend en tegelijk dynamisch effect. Achteraan werden er verschillende ecologische vaste bloemenweidemengsels ingezaaid, aangepast aan de standplaats. Een lange gemengde haag zorgt voor een extra boost in de biodiversiteit met maar liefst 21 verschillende inheemse plantsoorten.

 

Foto's: juni 2022, net na aanleg  |  Ontwerp: Snoeihard  |  Aanleg: RBB Tuinwerken

 

Voortuin en oprit Edegem

In opmaak - foto's volgen