Waarom ecologisch?

Private tuinen maken een groot deel uit van het beschikbare groen in ons land. Door ze doordacht te ontwerpen en aan te leggen, kunnen we ons steentje bijdragen om de natuur biodiverser en gezonder te maken. Dat is precies wat ik wil bereiken met snoeihard.

 

Het resultaat is een biodiverse tuin met inheemse planten, waarin duurzame materialen worden gebruikt, en waarin het fijn is om te vertoeven, voor mens én dier. Met het oog op de klimaatverandering, hetere zomers, plotse hevige regenval en felle stormen, zullen de tuinen maximaal klimaatbestendig zijn. Zowel in een strak of los design, maar altijd met een doordachte structuur en dezelfde achterliggende gedachte als drijfveer.

 

Stadstuinen verdienen extra aandacht. We wonen steeds vaker in de stad. Tegelijk warmen onze steden nog sneller op dan het platteland, en tuinen zijn hier een belangrijke schakel om voldoende afkoeling en wateropslag te verzekeren. En natuurlijk is er niets heerlijker dan kunnen genieten van een eigen stukje natuur vlakbij.

Hoe pas ik dit toe?

Voor onderhoud gebruik ik enkel machines op accu; stil en zonder uitstoot. In samenspraak met de klant probeer ik waar mogelijk snoeiafval opnieuw te gebruiken of te composteren zodat het vervoer beperkt is. Ook het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt herleid tot een minimum. 


Verder houd ik bij het ontwerpen rekening met de aanwezige grondsoort, gebruik van waterdoorlaatbare materialen, een goede waterhuishouding, aangepaste plantenkeuze en duurzame materialen.